Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Afscheid Marjolein Wagener

Ruim zeventien jaar runde Marjolein Wagener haar winkel Kantoor & Zo aan het Brabantplein. Maar daar bleef het niet bij, Marjolein houdt van netwerken, is sociaal bewogen en betrokken. Samenwerking  tussen mensen en bedrijven vindt zij  belangrijk. Daarom nam zij ook deel in het bestuur van de Onder-nemingsvereniging Brabantplein, was zij bestuurslid van de Wijkraad Brabant-park en steunde ze Link700.

Marjolein bouwde in de loop der jaren een grote klanten - en kennissenkring op. Na de brand die vorig jaar haar winkel trof, bleek de rook- en roetschade groot. Haar bloemen-buurvrouw, Marjanka Bloemen & Styling, wilde haar huurcontract overnemen en Marjolein besloot gebruik te maken van de situatie en te stoppen met Kantoor & Zo. Marjolein woont inmiddels samen met haar partner en hun zoontje in Venlo. Maar zij wil niet met stille trom uit Breda vertrekken. Daarvoor zijn de mensen die zij in al die jaren leerde kennen en met wie zij samenwerkte haar te dierbaar. Marjolein pakt zaken liefst grondig aan en dat geldt ook voor haar afscheid. Zaterdag 4 november zijn in Grand Café de Koffiemolen klanten, vrienden en kennissen van 13.00 uur tot 16.00 uur welkom om Marjolein uit te zwaaien.

 

De periode na de brand waren er veel onduidelijkheden voor Marjolein.
”Ik wist dat ik niet mijn leven lang in de winkel wilde staan, dat ik ooit iets anders aan wilde pakken. Daarom overwoog ik de zaak te verkopen, maar die brand was een flinke streep door de rekening. Ik was opeens alles kwijt, mijn werk, mijn inkomen.” De rompslomp rond de brand en de nasleep waren vermoeiend, maar haar verzekeraar Hans van Gestel heeft Marjolein prima geholpen. Haar verzekering kocht de  inboedel van de winkel op en keerde een bedrijfsschade uit. Marjolein zag dus af van het heropenen van de winkel.
“Ik besloot de liefde na te reizen en kwam zo samen met mijn partner en ons zoontje in Venlo te wonen. Ik wilde weer iets aan gaan pakken, maar wist eigenlijk niet precies wat. Doelgericht naar iets zoeken ligt mij niet zo. Dat deed ik tot nog toe eigenlijk nooit, ik kijk altijd wel goed om me heen en wacht tot er iets op mijn pad komt.”  

 

 

En jawel, er kwam iets op haar pad. “Ik hoorde dat er in Venlo nog geen afdeling van Stichting Steungezin opgestart is. Zij hebben een internetplatform (Steungezin.nl) dat de mogelijkheid biedt mensen die in armoede leven te helpen. Er wordt een financiële oproep geplaatst en donateurs kunnen het gevraagde bedrag betalen. Alles gebeurt anoniem en veilig.” Marjolein  gaat dit platform in Venlo op poten zetten, mensen benaderen die haar daarbij willen helpen. Zo kan zij haar capaciteiten en haar betrokkenheid weer volop gaan inzetten. Netwerken, organiseren en mensen helpen. Marjolein ten voeten uit. 

 

Afscheid

Voor iedereen die het babbeltje bij het afgeven van pakketjes of het uitzoeken van een leuke kaart, cadeautje of die mooie pen mist? Of omdat u Marjolein gewoon heel veel succes wilt wensen bij al haar plannen in Venlo? 

 

Zaterdag 4 november organiseert ze in Grand cafe de koffiemolen (Pels Rijckenpark 1) van 13:00 tot 16:00 een afscheidsborrel.