Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Goeie kost in de Buurtzaak

Iedere vrijdagmiddag tussen 16.45 en 18.00 uur worden de bestellingen van ‘Goeie Kost’ afgeleverd in DE BUURTZAAK.

Alle mensen in onze buurt die van eerlijke, biologische producten uit de eigen streek houden kunnen hun bestellingen op vrijdagmiddag ophalen.

Wat is Goeie Kost?
Goeie Kost is een platform voor biologische leveranciers uit de streek en voor mensen die van pure lekkere producten houden. Via de website van Goeie Kost! kun je bestellen wat en hoeveel je nodig hebt.

Goeie Kost is een stichting die volledig wordt gerund door vrijwilligers die alles doen:  van het ophalen van de producten bij de leveranciers tot het klaarmaken van de bestellingen en alles wat daar tussen zit.

Goeie Kost is ontstaan in Lage Zwaluwe/Made waar een aantal enthousiaste mensen zijn gestart met het samenbrengen van leveranciers uit de streek die biologische producten leveren en potentiële klanten die graag (h)eerlijk biologisch willen eten. Daarvoor is een website gebouwd waarop alle producten staan en waar je iedere week kunt bestellen.

 

Hoe werkt Goeie Kost?

Deelnemen aan Goeie Kost! is heel eenvoudig. Er is géén sprake van inschrijfgeld of lidmaatschap. Je moet jezelf alleen eenmalig aanmelden op de website. Via de winkel bestel je vervolgens biologische producten uit de regio.

Je bestelt (vóór dinsdagavond 22.00 uur) wat en hoeveel je nodig hebt. Er is geen minimale afname en er is maximale keuzevrijheid: het zijn géén samengestelde pakketten. Na betaling via iDeal is de bestelling definitief.

De bestellingen worden vervolgens door vrijwilligers opgehaald bij de leveranciers in de regio. Eenmaal per week op vrijdag worden de bestellingen verdeeld, waarna ze opgehaald kunnen worden  tussen 16.45 en 18.00 uur op onze afhaallocatie in Breda (De Buurtzaak, Teteringsedijk 2) of op onze afhaallocaties in Made of Lage Zwaluwe.

De bestellingen worden geleverd in kratjes. Je neemt zelf een tas mee om de producten in te doen, opdat de kratjes weer terug kunnen naar Goeie Kost.


Wie zijn de leveranciers?

Bij Goeie Kost kun je heel veel verschillende producten kopen. Natuurlijk veel verschillende groenten, maar ook vlees, vis, brood en zuivel (mmmmmmm……). Daarnaast zijn er ook bier, zout, kruiden, eieren, wijn en kant en klare producten. Neem maar eens een kijkje op de website: www.goeiekost.nl

Je proeft bij alle producten dat het eerlijk en biologisch is. Zo draag je zelf ook een steentje bij aan een beter milieu!