Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Nieuwe start voor Het Scheepshuys

Suzanne Kranse heropent Boutique Hotel

Iedereen die via de Tilburgseweg Brabantpark binnenrijdt kent het bijzondere pand op de hoek van Teteringsedijk/Hoogeind/Sint-Ignatiusstraat. In 1927 gebouwd als directeurswoning voor Guus Jansen en zijn Zwitserse vrouw, is deze statige villa onlosmakelijk verbonden met de HERO-fabriek. Decennialang woonde de familie in dit mooie pand vlakbij hun fabriek aan de overkant van de straat, totdat de laatste telg van de familie aan het begin van deze eeuwwisseling stierf. De villa stond daarna jaren leeg te wachten op nieuwe bewoners.

In 2003 koopt een ondernemersechtpaar het pand. Het duo is verzot op oude huizen, weet het jarenlange achterstallige onderhoud vlekkeloos weg te werken en de villa met al zijn karakteristieke elementen weer helemaal tot zijn recht te laten komen als kleinschalig hotel. Dat doen ze twaalf jaar lang met heel veel plezier. Na een tussenpoos van een jaar begint het pand in 2017 met Suzanne Kranse aan een derde leven. Na een renovatie en restyling opent ze in april van dit jaar haar Boutique Hotel. Reden voor Brabantpark Nieuws om daar eens op de koffie te gaan!

Suzanne: “Als meisje van 16 wilde ik dolgraag naar de hotelschool. Maar met het lotingssysteem en een kans van één op vier had ik geen geluk en dus ging ik een andere richting uit. Zo belandde ik uiteindelijk in de financiële wereld. De laatste jaren als zelfstandig marketingprofessional, maar het bleef toch knagen. Als ik nou eens een leuk hotelletje kon beginnen…”
En dan opeens doet zich een kans voor.” Via een horecamakelaar kwam ik in contact met Franka en Daniel en nadat ik het pand had gezien dacht ik: ’Als ik het nu niet doe, doe ik het nooit meer.’ Daarom trok ik de stekker uit al mijn mooie marketingklussen en besloot ik het avontuur aan te gaan. De knop volledig om, om als hoteleigenaresse verder door het leven te gaan.”

Als ik met haar praat blijkt al vrij snel dat ze totaal geen spijt heeft van die beslissing. Want hoewel ze pas een goed half jaar bezig is draait het hotel op volle toeren. Ze vertelt vol enthousiasme over de keuzes die ze maakt. “Voorheen was het Scheepshuys meer een long-stay-hotel. Dat is het niet meer zo sterk. Mijn focus ligt veel meer op persoonlijke aandacht voor mensen die voor werk of vermaak een aantal dagen in Breda willen vertoeven. Dat is weliswaar intensief, maar het betaalt zich dubbel en dik terug met tevreden gasten die mooie reviews achterlaten. Ik run het hotel samen met Sanne die ik in dienst heb genomen omdat het in m’n eentje simpelweg niet lukt. We willen onze gasten een bijzondere ervaring bieden en vinden het leuk als zij steeds dezelfde gezichten tegenkomen. Iemand die hier voor werk een tijdje is vindt het vaak heerlijk om aan het eind van de dag even een kletspraatje te kunnen maken. Een kleine moeite met een groots effect. Ik merk dat mensen zich thuis voelen en terugkeren.”

Een ander element wat ze hernieuwd gestalte heeft gegeven is het ontbijt in de sfeervolle serre achter het huis. In deze mooie lichte ruimte biedt ze haar gasten een heerlijke start van de dag aan. “Waar het voorheen meer ieder voor zich was is dit nu echt het begin van de dag voor veel van onze gasten. Op zondagmorgen zit het regelmatig met vierentwintig man vol. Heel prettig en passend bij het huiskamergevoel dat we op willen roepen.”

Over klandizie heeft Suzanne gelukkig geen klagen, de toekomst straalt Het Scheepshuys weer tegemoet. Ook mensen uit de buurt weten het hotel te vinden, want door de gunstige prijsstelling is het hotel ook ideaal voor eenieder die familie over heeft, maar het thuis aan ruimte ontbreekt om ze zelf onder te brengen. Als ik persoonlijk niet om de hoek zou wonen, dan wist ik het wel als ik in Breda moest zijn. Deze mooie plek verdient het om een thuis te zijn voor iedereen die Breda wil ontdekken of gewoon voor werk buiten de eigen woonregio een mooie locatie zoekt om na noeste arbeid heerlijk bij te komen. We hopen dat Suzanne en Sanne nog lang deze droom waar mogen blijven maken.