Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Stil aan de overkant?

Stil aan de overkant?

Nieuws over de bouw van de NHTV Campus

Het lijkt stil aan de overkant, toch is er een heleboel gebeurd sinds NHTV de sleutel van het klooster kreeg. Nadat de zusters verhuisd waren, heeft NHTV in mei van dit jaar omwonenden tijdens haar jubileumviering uitgenodigd een kijkje te komen nemen in het kloosterpand. Dit staat aan de overkant van het hoofdgebouw van NHTV aan de Mgr. Hopmansstraat in Breda en maakt vanaf september 2018 onderdeel uit van de nieuwe NHTV Campus. Bouwbedrijf Mertens uit Weert is inmiddels druk bezig met de verbouw. 

Verbouw in volle gang

Aan de achterzijde en in het gebouw zijn de verbouwactiviteiten in volle gang. Een groot aantal binnenmuren is gesloopt en nu kan de nieuwe indeling worden opgebouwd. Aan de buitengevels is een begin gemaakt met het isoleren van de muren en het schoonmaken van daken en metselwerk. Dit alles levert behoorlijk afval op, wat uiteraard conform wet- en regelgeving keurig wordt gescheiden voordat het wordt afgevoerd.

Van binnentuin naar atrium

De binnentuinen van het klooster kan NHTV helaas niet behouden in de huidige staat. De hogeschool heeft de ruimte nodig en gaat er in het noordelijk deel een prachtig atrium van maken met onder andere de Mediatheek en een studielandschap. In het zuidelijke deel komt het leerbedrijf met restaurant van de hogere hotelschool. Volgens de huidige planning kunnen de opleidingen Hotel en Facility Management en Tourism Management vanaf september 2018 hun intrek nemen in het klooster. 

Meer weten?

Meer nieuws over de campusontwikkeling van NHTV Breda vindt u op http://campus.nhtv.nl

Als u zich via deze website abonneert, ontvangt u alle nieuwsberichten over de campusontwikkeling van NHTV op uw e-mailadres. Op de website vindt u ook fotoverslagen van de verbouwing.

 

Foto: Arno van der Linden