Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

THEMAWEEK: Hoe eet mijn buurman?

Voeding, we kunnen niet zonder. Gezond eten, lekker eten, samen eten, het houdt ons iedere dag bezig. 2014 wordt het jaar waarin we met Link700, het platform voor ondernemers en maatschappelijke organisaties in Brabantpark en Heusdenhout, samen met andere participanten (onder andere verzameld in het gemeentelijke GWI-overleg) méér mogelijk willen maken in de wijken. Een gethematiseerde aanpak van activiteiten is er één van.

Nu alle kerstdiners en oliebollen weer wat gezakt zijn leek het ons leuk om als samenwerkende organisaties onder het mom “Hoe eet mijn buurman?”, voeding centraal te stellen. Vandaar dit themanummer van Breda Oost Magazine en een uitgebreid activiteitenprogramma in de week van 9 t/m 15 februari. Op deze pagina’s kunt u zien wat u allemaal kunt verwachten. Doet u mee?


Gezonde lunch
Na de kerkdienst in de Michaëlkerk organiseren we op zondag 9 februari aanstaande als eerste activiteit van de themaweek een gezonde lunch voor wijkbewoners. We heten u om 13.00 uur welkom in de ontvangsruimte van de Michaëlkerk aan het Hooghout.

Deelname kost € 5,--, betaling op de dag zelf. Aanmelden kan via 076 - 521 90 87, michael@augustinusparochiebreda.nl

 

Wijkontbijtjes

Een gezond ontbijt heb je nodig om de dag goed te kunnen starten. Tussen het avondeten van de dag ervoor en het ontbijt kan 12 uur of meer zitten. Het eten is dan al helemaal verteerd.
een ontbijt in de maag brengt de spijsvertering op gang. Het geeft de energie die nodig is op school, werk of andere activiteiten van de ochtend. Bovendien krijg je in de loop van de ochtend minder trek in iets tussendoor. Het ontbijt is dus een zeer belangrijke maaltijd. Vandaar dat we de hele week ontbijtjes organiseren. Voor een vast bedrag van € 3,00 schuift u ook gezellig aan.

Datum Tijd    
Maandag 10 februari 8.00 Molenstaete info@link700.nl
076-5154658
Dinsdag 11 februari 9.30 't Houwke 076-5872924
werkdagen van 9.00-16.30
Woensdag 12 februari 9.00 De Leystroom 076-5233900
Donderdag 13 februari 9.30 Molenstaete 076-5654250
Vrijdag 14 februari 9.30 Thebe Brabantpark 06-43776043
Aanmelden kan op ma, wo, vr van 9.00-17.00

Aanmelden kan tot twee werkdagen voor het ontbijt/lunch
Betalen op de dag zelf
Let op! Het aantal deelnemers per locatie is beperkt.

 

Weet wat u kiest
De supermarkt is een plek van verleiding. Maar ook de supermarkt van tegenwoordig heeft liever dat u bewuste keuzes maakt. Op onderstaande dagdelen vindt er een kookdemonstratie plaats in de Albert Heijn vestigingen in onze wijken. En onze diëtiste Marie-Louise helpt u op die dagen op deskundige wijze met nuttige tips over gezonde voeding en keuzes. Weet u wat u kiest?

Datum:
Do. 13 februari 16.00-18.00uur  Albert Heijn Bisschopshoeve Heusdenhout
Vr. 14 februari 16.00-18.00uur Albert Heijn Brabantplein

Op vrijdag 14 februari is Youssef Boubes (zie pagina 4) ook aanwezig om leeftijdsgenoten te helpen bij het maken van verantwoorde keuzes.

Yogaworkshop
Op donderdag 13 februari vindt er bij Plexus Centrum voor Yoga en Dans om 19.30 uur een Yogaworkshop plaats om je spijsvertering te stimuleren en afvalstoffen af te voeren. De les bestaat uit oefeningen die zowel de spijsvertering stimuleren als ontgiftend werken. Kracht, ontspanning , flexibiliteit en een gezonde dosis humor wisselen zich op een vloeiende manier af.

De yogaoefeningen worden hier en daar toegelicht met voedingstips. De les wordt afgesloten met een gezond hapje en heerlijke thee.

Deelname € 15,--.
Aanmelden via info@dbcplexus.nl, 076-5226815

Hoe eet mijn buurman festijn
Een multi-culti culinair feest voor alle buurmannen en buurvrouwen uit Brabantpark en Heusdenhout

Als slotstuk organiseren we op zaterdag 15 februari van 14.00 – 17.30 uur in SCCB de Poelewei een culinair festijn voor alle buurmannen en buurvrouwen uit Brabantpark en Heusdenhout. Maak kennis met professionele en amateurkoks uit de wijk en proef tegen een kleine vergoeding hapjes uit de verschillende culturen.

Wat kunt u zoal verwachten?
Suriname - Pindasoep
Polen - Bigos (stoofschotel)
Hollands - Snert
Duits - Schnitzel
Turks - Baklava en thee
Divers - Smoothies
Marokkaans - Tonijn/Groente hapje met thee
Hollands - Hachee
Brabants / Limburgs - Verse hangop met ingemaakte kersen
Marokkaans - Soep, kip, noten en cake
Restaurant de Egelantier - Zalmterrine 
Snackhuis Grandioos - diverse verrassende snacks

 

Komt u ook naar dit gezellig samenzijn? Entree is gratis.
Locatie: SCCB de Poelewei, Mgr. de Vetstraat 2

Mogen we ook uw cultuur proeven?
Heeft u een speciaal gerecht wat u de wijk wilt laten proeven? Laat het ons dan uiterlijk 12 februari weten via info@link700.nl
of 076 - 515 46 58. Dan reserveren we een plekje dat u tevens leuk kunt aankleden om uw cultuur in de kijker te zetten. Hollands, Europees of van heel ver weg! Samen maken we er een mooi festijn van. De kosten voor de inkoop van de ingrediënten worden uiteraard vergoed.