Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Blue Rockin' Shadows in 't Houwke

Bredase sixtiesband treedt nog een keer ‘live’ op

Blue Rockin’ Shadows met Nederlandse Cliff Richard

 

Op zondagmiddag 20 maart treedt de Bredase formatie de Blue Rockin’ Shadows en zanger HansEmmerik, de Nederlandse Cliff Richard, nog een maal op. Dit gebeurt tijdens de maandelijkse muziekmiddag in ’t Houwke, Grote Houw 227 in Breda (Heusdenhout) van 14:00 tot 16:30 uur. Het is 8 jaar geleden dat zij afscheid namen van hun vele fans, tijdens het laatste officiële optreden op een buitenpodium op de Grote Markt in Breda. Men kan nu nog 1 keer ‘live’ genieten van de zestigerjaren tophits van Cliff Richard en de Shadows.

 

Vocaal

Toen Hans Emmerik als 16-jarige in 1961 de titel ‘Nederlandse Cliff Richard’ won, moesten honderden tieners de toegang tot de zaal worden geweigerd. Zo populair was Cliff Richard in die tijd en Emmerik dus ook, want qua uiterlijk en stem leek hij toen sprekend op de Engelse zanger. Inmiddels wijkt het uiterlijk van Emmerik (nu 71) nogal af van dat van de Britse rockster, maar de stem van Cliff weet Emmerik nog steeds te evenaren. Hij treedt nog af en toe ‘solo’ op en maakt daarbij gebruik van de ‘live’ opgenomen backingmuziek van de Blue Rockin’ Shadows.

 

Instrumentaal

Het succes van de band zat hem voornamelijk in de keuze van het repertoire en de sublieme manier waarop de band deze vertolkt. Het instrumentale repertoire bestaat uit tophits uit de beginjaren zestig, van met name de Shadows. Maar ook enkele zgn. Indo-rocknummers worden gespeeld. Door gebruik te maken van authentieke Fender gitaren en Vox versterkers, weten zij de oorspronkelijke Shadows-sound op verrassende wijze weer te geven. De belangstelling voor deze tijdloze muziek blijkt nog steeds groot te zijn.

De muzikanten drukten in de beginjaren zestig, met hun optredens, al een belangrijke stempel op rock-and-rollend Brabant en omstreken. De gitaristen zijn: Herman Kroese, leadgitaar (een van de beste Shadows-gitaristen in Nederland); Henk van Genderen, ritmegitaar en Frans Kuijsten, basgitaar.

 

Het meezingen van de nostalgische nummers van Cliff, het genieten van de authentieke Shadows-sound en het weerzien van ‘oude’ bekenden, staat steeds weer garant voor een gezellige sfeervolle middag.