Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Drie rijen dik voor foto’s van Oud Heusdenhout

Het weekend van 28 en 29 januari wisten enkele honderden mensen de weg naar Grand Café De Koffiemolen te vinden voor de fototentoonstelling Oud Heusdenhout.

Twee historische feiten vormden voor Heemkundekring Paulus van Daesdonck (Werkgroep Heusdenhout) aanleiding deze tentoonstelling op te zetten, te weten: 1 januari 2017 was het 75 jaar geleden dat het westelijke deel van Heusdenhout door annexatie bij Breda ging behoren. En op 1 juni  vorig jaar was het 55 jaar geleden dat geheel Heusdenhout dit overkwam.

Het oude kapeldorp werd grotendeels gesloopt en moest plaatsmaken voor moderne bebouwing: de stadswijk Heusdenhout ontstond.

 

De werkgroep is in het bezit van vele oude foto’s, vaak goed gedocumenteerd. Boerderijen, de school, de St. Annakapel stammend uit 1518, portretten, spelende kinderen, poserende families, van alles was er te zien en te lezen. De bezoekers stonden soms drie rijen dik voor de foto’s, maar hadden het er graag voor over. Zij leverden zelfs aanvullende informatie.

Op zondag maakte het publiek er helemaal een uitje van en pikte meteen het optreden van de sympathieke Bredase Band The Song Factory mee.

Wim Joosen: ”Vijf jaar geleden hebben we tijdens het grote wijkfeest in oktober ook een fototentoonstelling georganiseerd over Oud Heusdenhout. Dat was toen een groot succes en op verzoek van velen hebben we het nu weer gedaan. Het succes van destijds is geëvenaard, het bezoekersaantal was ronduit overweldigend en het regende positieve reacties. Een mooie expositie om op terug te kijken! Wij zijn als Heemkundekring meer dan tevreden: Heemkunde leeft.”