Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Geen Schouw In 2016

Gemeente wil problemen efficiënter aanpakken zonder Schouw

Een tijdje terug informeerde de Wijkraad Brabantpark u over de naderende Schouw. De gemeente Breda heeft echter onlangs besloten om de Schouw niet meer uit te voeren. Reden hiervoor is dat zaken vaak ‘blijven liggen’ tot de Schouw heeft plaatsgevonden en dat hierna pas actie wordt ondernomen. De fysieke wijkbeheerder wil op deze zaken sneller anticiperen en daarom moeten deze vanaf heden gemeld worden.

In voorgaande jaren reed de wijkraad samen met de fysieke wijkbeheerder en geïnteresseerde bewoners een ronde door de wijk om grote aandachtspunten te bekijken. Deze ronde bleek echter niet efficiënt. Vaak kwamen te veel kleine zaken aan bod, die onnodig lang bleven liggen omdat de Schouw werd afgewacht. Dit jaar is er dus geen Schouw.

Als er kleine zaken zijn die aandacht nodig hebben binnen de wijk, zoals losliggende stoeptegels en niet-werkende verlichting, dan kunt u deze bij de gemeente melden via telefoonnummer 14076. De gemeente neemt uw zaken dan in behandeling. De Wijkraad vindt het uiteraard belangrijk dat deze meldingen snel worden opgepakt door de gemeente. Mochten er zaken zijn die in uw ogen te lang blijven liggen, dan kunt u altijd contact leggen met de wijkraad, zodat zij kunnen proberen het proces te versnellen.

Voor grote zaken (zoals veiligheid, groenvoorziening) is het van belang dat u in contact treedt met de wijkraad. Zij kunnen dan in contact brengen met de juiste persoon en u tevens ondersteunen. Hierbij is het belangrijk het probleem zo duidelijk mogelijk te beschrijven, indien mogelijk met beeldmateriaal. De wijkraad is bij voorkeur via de mail te bereiken: wijkraadbrabantpark@gmail.com.

De Wijkraad wil tevens benadrukken dat zij informatie vanuit de wijkbewoners nodig hebben, om te kunnen handelen. Als er dus zaken voordoen, is het erg belangrijk dat u deze ook meldt via bovenstaande kanalen.