Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Heusdenhout Festival: een zeer geslaagde afsluiting van de zomervakantie!

 

 

Op zaterdag 26 augustus vond in de tuin van ’t Houwke voor de vierde keer het Heusdenhout Festival plaats, een leuke dag voor jong en oud. Een perfecte afsluiting van de zomervakantie. De kracht van het festival is dat het voor ieder wat wils is, of je nou lekker lui wilt genieten van het programma of actief iets wilt doen, of je liever houdt van snuffelen tussen tweedehands spullen of op jacht bent naar originele handgemaakte spulletjes, of je lekker wilt proeven van de Molukse keuken of een kansje wil wagen in de loterij met leuke prijzen, het is er allemaal.

 

Podium

Op het podium imponeerde nieuwkomer Leon met zijn prachtige stem. De “oude bekenden” kregen ook de aandacht die ze verdienden: de sprankelende Jannie van Rozendaal opende het festival, gevolgd door Deborah Jacobs die het publiek altijd weet te boeien. De sympathieke Bredase formatie The Songfactory speelde zowel eigen nummers als covers. Door uitloop van het programma werd het optreden van Mingus & Band helaas sterk ingekort, maar dat leed werd enigszins verzacht door Hans Emmerik, de Nederlandse Cliff Richard, die het vierde Heusdenhout Festival afsloot.

Hoogtepunt was toch wel de demonstratie van Country Linedance door The MaJa Dancers uit Etten-Leur. Aansluitend gaven ze met veel verve een workshop waaraan veel mensen deelnamen. Het was maar goed dat de dansvloer dit jaar een stuk groter was!

 

Standhouders

Het aanbod aan standhouders was dit jaar ook weer heel divers. Van tweedehands koopwaar via aardbeien naar informatieve stands en sieraden. Of wat dacht je van je gezondheid te laten doormeten terwijl je kinderen rustig en ontspannen worden van het inkleuren van mandala’s? De dames van Minerva Kids Kinderopvang hadden het druk met het schminken van alle kinderen. Gelukkig konden wachtende kids ondertussen een balletje gooien. Ingrid Halman van Kleurig Coaching had ook al zo’n bijzondere stand: met leuke mini-workshopjes konden kinderen werken aan weerbaarheid. Echte blikvanger was wel de bakfiets van De Moerbei, Activering en Dagbesteding, helemaal volgestouwd met de mooiste artikelen die bij De Moerbei gemaakt worden. Aparte lampen, leuk houtwerk, plantenhangers en armbandjes om er enkele te noemen. Ook hun onbespoten groenten en aardappels vonden gretig aftrek en de potten eigengemaakte soep waren niet aan te slepen.

En wat was het lastig kiezen uit al dat lekkers in Toko Maluku. Veel mensen konden niet kiezen, dus kochten ze gewoon bij alle Molukse moeders iets heerlijks te eten. De potten en pannen gingen allemaal leeg mee terug naar huis.

Voor de hongerigen waren er gelukkig ook nog vishapjes en een bittergarnituur gesponsord door respectievelijk ’t Viskwartier en Kwalitaria Bisschopshoeve.

 

Jeugd

Voor de jeugd was er van alles te beleven. Lekker springen en dollen op springkussen en stormbaan, schminken en ballengooien. En wat een leuke verrassing dat de nog aanwezige jeugd een gratis lootje kreeg voor de kinderloterij. Altijd prijs!

Een absolute topper was de grote Lego bouwwedstrijd door mini Billund. De twaalfjarige Faye vond het zo leuk dat ze twee rondes meebouwde. Ook Yara, twee jaar oud en twee turven hoog, was niet weg te slaan bij de Lego: als je op een omgekeerde krat staat kun je prima bij alle steentjes. En ze won nog een leuke prijs ook!

 

Al met al een geslaagde dag waarop iedereen met tevredenheid kan terugkijken. Op naar het eerste lustrum!