Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Heusdenhoutse Danoesja legt 70km per handbike af voor Stichting Hulphond

 

Danoesja Koziol uit de wijk Heusdenhout in Breda  is 28 jaar en door een aangeboren afwijking volledig rolstoelgebonden.  29 september 2017 legt zij met haar handbike maar liefst ruim 70 km af van Breda naar Stichting Hulphond in Herpen om deze Stichting te bedanken voor haar ADL-hulphond Olga. Dankzij Olga kan ze een zelfstandig en vrij leven leiden.

 

Sinds 30 maart 2015 heeft Danoesja via Stichting Hulphond Nederland een ADL-hulphond (Activiteiten in het Dagelijks Leven), Olga.

Danoesja kan met de hulp van Olga haar leven zelfstandig leiden zoals zij het wil: Olga helpt met aan- en uitkleden, de deur opendoen, was in en uit wasmachine en droger halen, spullen van de grond halen etc. Danoesja is niet langer afhankelijk van anderen, bijvoorbeeld bij het naar bed gaan. Ze kan nu haar eigen bedtijden bepalen. Danoesja: “Ik heb wel een beperking, maar wil me niet beperkt voelen. Dankzij Olga heb ik de regie over mijn leven in eigen handen.”

 

Danoesja geeft voorlichting over hulphonden. “Negeren is de boodschap!  Veel mensen willen praten tegen een hulphond of het dier aaien. NIET doen! Hierdoor wordt de hond afgeleid en kan zijn werk niet meer goed doen. Het baasje kan in gevaar komen en de hond kan zelfs afgekeurd worden. Een baasje met een beperking is dan weer echt beperkt!”

 

De sympathieke blondine vervolgt: “Ik ben zó blij met mijn hond dat ik nu iets terug wil doen voor Stichting Hulphond. Sinds 2002 ben ik een fanatieke handbikester en op 29 september aanstaande ga ik samen met Stichting Fietsen voor levens (www.fietsenvoorlevens.nl ) op mijn handbike van Breda naar Stichting Hulphond in Herpen rijden. Dit is ruim 70 km. Ik hoop nog veel sponsors binnen te halen! Nee, Olga kan dan niet mee,” lacht ze. “Deze afstand is te groot voor haar. Ook als ik train voor deze sponsortoertocht gaat ze niet mee. Die tijd brengt ze door bij een geweldig gastgezin dat ik gevonden heb na een oproep op Facebook.”

 

Stichting Hulphond traint niet alleen honden voor mensen met een lichamelijke beperking, maar ook therapie hulphonden (voor onder andere kinderen met autisme of ADHD), buddy-honden voor mensen met een posttraumatische stressstoornis (zoals militairen die in een oorlogsgebied hebben gezeten) en epilepsie hulphonden. De Stichting is voor de opleiding van de hulphonden afhankelijk van sponsors en donateurs

Wilt u Danoesja sponsoren met deze geweldige actie en daarmee het goede werk van Stichting Hulphond? Neem dan contact met haar op via danoesjakoziol89@live.nl  of via een privébericht op Facebook Danoesja Hulphond Olga Koziol.