Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Huurcontract tussen De Leystroom en WonenBreburg getekend

Nog één stap te gaan tot nieuwbouw Lage Kant

Vrijdag 4 september tekenden Ruud Molenaar, directeur-bestuurder De Leystroom, en Leo Schuld, directeur-bestuurder WonenBreburg, het huurcontract voor de woonzorgvoorziening aan de Lage Kant. Het gebouw staat er nog niet, maar bij oplevering eind 2016 gaat het contract in.

Bouw
De start van de bouw van de woonzorgvoorziening van De Leystroom en het appartementencomplex van WonenBreburg is wel in zicht. Leo Schuld: “WonenBreburg is nog in onderhandeling met de beoogde aannemer en we verwachten binnenkort de aanneemovereenkomst te tekenen. De bouw start dan zo snel als mogelijk en is naar verwachting eind 2016 klaar. Het ontwerp bestaat uit drie gebouwen die onderling worden verbonden met overdekte gangen. Daarnaast staat straks een los gebouw, waarin WonenBreburg 16 appartementen verhuurt die in eerste instantie bestemd zijn voor ouderen waar zij zelfstandig kunnen wonen.” 
 
Woonzorgvoorziening
Ruud Molenaar: “Dit is een prachtige uitdaging voor De Leystroom. Dankzij de nieuwbouw en samenwerking met WonenBreburg kunnen we straks onze bewoners én kwetsbare, thuiswonende ouderen optimaal en flexibel bedienen. Het geeft ons de mogelijkheid om echt wijkgerichte ketenzorg aan te bieden. In de buurt Brabantpark/Heusdenhout worden we de ontmoetings- en ondersteuningsplek voor ouderen. Ik kan eerlijk gezegd niet wachten tot de verhuizing in 2017.” 
Reeks van ontwikkelingen
De nieuwbouw aan de Lage Kant is de start van een reeks ontwikkelingen in Breda. Het huidige pand van De Leystroom zal betrokken worden door de congregatie ‘Alles voor Allen’. Zij maken op hun beurt het monumentale klooster naast NHTV vrij waar een campus ontwikkeld wordt. Alle betrokkenen worden hier beter van. Patrick van Lunteren, wethouder Wonen van Gemeente Breda: “Namens het college feliciteer ik De Leystroom en WonenBreburg met dit huurcontract. Deze woningen geven ouderen die zorg nodig hebben weer een mooie plek in de wijk.”