Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Negende Houwke Muziekzondag is om te smullen

 

 

Het was zondag 15 oktober buiten werkelijk schitterend weer. Het zonnetje dat volop scheen en wel zo weinig wind. Alle reden om volop in de buitenlucht te vertoeven op de fiets of heerlijk een terrasje op te zoeken op de Grote Markt. Echter, voor prachtige meerstemmige muziek moest je toch echt binnen zijn in ’t Houwke. Dit betrof alweer de negende Muziekzondag van het jaar en hoe! Het optreden van Jaimy Vrolijk die hierbij voortreffelijk muzikaal ondersteund werd door Deborah Jacobs en Sonny Rering was er werkelijk eentje om in te lijsten met een mooie dubbele strik eromheen. In zijn stem schuilt wel zo ontzettend veel emotie waar menigeen de koude rillingen van kreeg. Diegenen die de moeite hadden genomen om te komen zullen er geen seconde spijt van hebben gehad om Jaimy te zien maar vooral te horen. De zeer talentvolle zanger beschikt over zo’n krachtig stemgeluid waarmee hij de hele zaal stil kreeg. Dat hij graag naar Herman van Veen luistert werd al bij de eerste klanken van zijn optreden duidelijk. Het publiek deelde onberispelijk elkaars mening: ‘Ik vind zijn stem heel duidelijk Herman van Veen’ was een van de vele reacties. Of een lied nou hoog of laag was om te zingen en of het nou wel of niet volgens de originele toonsoort gezongen diende te worden; het maakte totaal niet uit. Jaimy zong gewoon ongelofelijk sterk en bezorgde menigeen het daarbij behorende kippenvel. Jaimy Vrolijk; een naam om te onthouden.

Tijdens de pauze was het de beurt aan een andere zeer getalenteerde zanger die luistert naar de naam Lennart Bolt. Zijn stem is inmiddels niet meer onbekend voor een aantal trouwe bezoekers. Vocaal gezien liet Lennart horen waarvoor hij daadwerkelijk in de wieg is gelegd; mensen raken met zijn gezegende stem. Evenals bij Jaimy passen bij het horen van de stem van Lennart de begrippen power en klasse. ’t Houwke maakte deze Muziekzondag dus kennis met twee klasbakken bij elkaar. Het moet raar lopen willen we in de nabije toekomst niet meer horen van Jaimy Vrolijk en Lennart Bolt. Zelden zullen de mensen zo’n uniek optreden hebben meegemaakt als deze tijdens de negende Houwke Muziekzondag.

Tijdens de volgende editie van deze muziekactiviteit kan het publiek kennis maken met de Duchess of Swing op 19 november. Wederom in ’t Houwke van 14.00-16.30 uur. Toegang gratis.

Foto: Sjan Maas