Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Nieuwbouw De Leystroom

Zoals u wellicht heeft meegekregen is verpleeghuis De Leystroom aan het bouwen aan de Lage Kant. Hier een korte update.
 
Het bouwproces aan de Lage Kant verloopt tot op heden volgens planning. De winter was zacht, enkel de bovengemiddelde regenval op sommige dagen heeft voor wat problemen gezorgd. Er is regelmatig water weggepompt opdat werkzaamheden doorgang konden vinden. Gelukkig hebben deze waterproblemen niet geleid tot vertraging: het is nog steeds de bedoeling dat De Leystroom begin maart 2017 haar deuren opent aan de Lage Kant.
 
De afgelopen twee jaar is hard gewerkt aan het verpleeghuis op papier. Hoe moet het eruit komen te zien, welke faciliteiten moeten we zeker niet vergeten? We zijn nu in de fase aangekomen waarop papier werkelijkheid wordt en dat is spannend. Want keuzes die nu gemaakt worden,  zijn definitief. Muren kunnen immers maar één keer geplaatst worden en dat geldt ook voor allerlei leidingen en ventilatiesystemen. Een bouwtekening gaat door ongeveer dertig handen alvorens hij definitief gemaakt wordt.
 
Naast de zorg die we leveren binnen de muren van ons verpleeghuis wil De Leystroom zich inspannen om het buurthuis voor de wijken Brabantpark en Heusdenhout te worden. Ook hiervoor zijn de eerste stappen reeds gezet. Met een team enthousiaste medewerkers gaan we het komende jaar samen met buurtbewoners en buurtondernemers op zoek naar een gepaste invulling van de grote ruimtes die beschikbaar zijn.
 
Er worden binnen de nieuwe Leystroom ook twee echtparenkamers gerealiseerd. Deze kamers zijn bestemd voor echtparen/partners waarbij een van beiden in aanmerking komt voor opname in een zorginstelling. Tot op heden is het zo dat een intramurale indicatie (dit betekent dat iemand niet meer thuis kan wonen)  vaak als gevolg heeft dat mensen die hun leven lang samen hebben gewoond, nu gedwongen gescheiden moeten wonen. Doordat we over deze echtparenkamers beschikken kunnen mensen langer bij elkaar blijven.
 
Tot de volgende berichtgeving!
 
Tot de nieuwbouw klaar is kunt u ons vinden op Brabantlaan 5, 4817 JW Breda. 
Tel 076 – 523 39 00. www.deleystroom.nl