Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Popcorn en voedselinzameling

Wat hebben popcorn en voedselinzameling met elkaar te maken? Alles, bij de gecombineerde actie zaterdag 26 mei bij Albert Heijn Heusdenhout.

De hele dag staan vrijwilligers voedsel en andere producten in te zamelen voor Voedselbank Breda en de SSKB verkoopt er popcorn en suikerspinnen om met de opbrengst iets te kunnen doen voor kinderen uit arme gezinnen.

Draag jij deze dag ook een steentje bij?

 

Ziek worden, je baan kwijt raken, scheiden, je huis moeten verkopen en met een restschuld blijven zitten. Zo maar een paar redenen waarom je binnen een kort tijdsbestek van welvaart in armoede terecht kunt komen.

In BN/DeStem van 28 april jongstleden was te lezen dat er een toename is van gebruikers van de Voedselbank. Een stijging van maar liefst 15% ten opzichte van vorig jaar. Het gaat om zo’n 440 gezinnen, circa 1100 mensen, waaronder ook kinderen. Ook kloppen steeds meer ouderen aan bij de Voedselbank.  De sociale vangnetten verschralen, de armoede neemt toe en de kwetsbare groep wordt steeds groter in deze tijd van veranderende regelgeving en “zelfredzaamheid.”

De grens van deelnemers van de Voedselbank is aan het verschuiven: tegenwoordig kloppen  ook veel zzp-ers en mensen met een reguliere baan bij de Voedselbank aan.

Voedselbank Breda draait op alleen maar vrijwilligers en is geheel afhankelijk van subsidies, donaties en ingezamelde producten.

Help je medemens in nood en koop zaterdag 26 mei een extra product en lever het in bij de inzamelvrijwilligers. Gun jezelf en je gezin een lekker etentje en gun een ander gezin ook een maaltijd op tafel.

 

SSKB

Stichting Sinterklaas Kindercomité Breda zet zich al jaren in voor kinderen uit arme gezinnen uit Breda en omstreken en heeft als slogan: “Alle kinderen tellen mee.” Oók de kinderen uit gezinnen waarvan de ouders om wat voor reden dan ook financieel minder draagkrachtig zijn. Een sportvereniging, een kinderfeestje, een leuke activiteit of uitje, Sinterklaas, een fiets: het zijn geen vanzelfsprekende zaken voor deze groep kinderen.  De SSKB zet zich geheel belangeloos in voor deze groep. Op zaterdag 26 mei staat de SSKB bij Albert Heijn Heusdenhout popcorn en suikerspinnen te verkopen. De opbrengst hiervan gaat geheel naar deze kinderen.

Gun jezelf of je kind een lekkere suikerspin en gun daarmee een ander kind een leuke activiteit.

 

Meer info

Wil je meer info over Voedselbank Breda of over de SSKB en hoe je deze prachtige organisaties kunt helpen? Neem dan contact op via 06 33163751 voor de Voedselbank of via info@sskb.nl of 06-11375157 voor de SSKB.