Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Sinterklaas in ’t Houwke

Op zondag 25 november was het beredruk in ’t Houwke: vele kinderen hebben met hun papa’s en mama’s en opa’s en oma’s de weg gevonden naar het Heusdenhoutse wijkcentrum. En dat had een speciale reden, Sinterklaas was op bezoek.

 

Vorig jaar was er het alarmerende bericht dat het Sint Nicolaascomité Breda-Oost er na 72 jaar mee zou ophouden vanwege het teruglopende kinderaantal. Dit jaar werd er gelukkig een doorstart gemaakt, want zeg nou zelf, wat is er leuker dan de Goedheiligman een handje geven en gek doen met de Pieten? En nog een cadeautje en snoepzak op de koop toe krijgen ook! Het feest kon niet op.

De bekende optocht is achterwege gelaten, maar dat kon de pret niet drukken. De kinderen uit Brabantpark en Heusdenhout maalden er niet om, Sinterklaas was er immers, samen met zijn Pieten, en daar ging het tenslotte om. Wel spannend hoor, hem een handje geven. De durfals gingen voor de foto zelfs bij de kindervriend op schoot. Na het spannende moment was er tijd voor een drankje en een dansje met dans-Piet. De jongleer-Pieten lieten hun kunsten zien met mandarijnen. En natuurlijk mocht er met het cadeautje gespeeld worden en lekker gesnoept.

Sinterklaas heeft al laten weten dat hij volgend jaar weer graag terug wil komen, want wat was het gezellig in ’t Houwke.

 

Met dank aan Sinterklaas, zijn Pieten, alle vrijwilligers en natuurlijk winkeliersvereniging Heusdenhout en ondernemersplatform Link700 voor de sponsoring van dit geweldige feest. Graag tot volgend jaar.