Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Vroege kerst bij Terre des Hommes Breda

Als sluitstuk van het jaar, waarin de winkel van Terre des Hommes Breda verschillende  activiteiten had, houden we een speciale kerstmarkt in onze winkel aan het Hooghout 54 op zaterdag 15 november van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Naast de tafelstukjes zijn het de bomen, ballen, pieken en andere kerstversiering, die vragen om gekocht te worden. Natuurlijk kunt u ook kijken naar de (kerst-)kleding, de boeken en het speelgoed.

Wij wensen iedereen een mooie kerst, welke wat aankleding betreft, bij Terre des Hommes kan beginnen.

De opbrengst gaat dit jaar naar een project in Peru om kinderhandel en kinderprostitutie tegen te gaan. Er is al veel bereikt, maar op overheidsniveau moet nog een aantal

slagen gemaakt worden om de slachtoffers van kinderhandel en –prostitutie te kunnen beschermen. De focus Van Terre des Hommes bij het preventieve deel ligt dan ook op politieke (zowel gemeentelijk als nationaal) als  publieke bewustwording van deze vorm van uitbuiting. In Peru zijn al ruim 35.000 mensen bereikt bij een bewustwordings-campagne in risicovolle (grens)gebieden

Wat is en doet Terre des Hommes Nederland?

Een wereld waarin kinderen niet meer worden uitgebuit: dat is wat wij nastreven. Wij gaan net zo lang door tot dit bereikt is. 
Ieder kind heeft het recht om op te groeien in een veilige omgeving zonder kinderuitbuiting. Helaas is de realiteit voor veel kinderen in ontwikkelingslanden vaak anders. Ze moeten hun lichaam verkopen, worden verhandeld als koopwaar of worden uitgebuit als arbeider. 

Ernstige schendingen
Kinderuitbuiting is een complex probleem en kent vele vormen. Maar in alle gevallen gaat het om ernstige schendingen van de rechten van kinderen. Met soms vergaande gevolgen voor de kinderen, hun ouders en omgeving. Zoals trauma’s, een negatief zelfbeeld en stigmatisering door familieleden. 

Uitbuiting stoppen
Terre des Hommes zet zich in om deze uitbuiting te stoppen. We voorkomen dat kinderen worden uitgebuit, halen kinderen uit uitbuitingssituaties en zorgen dat deze kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen. Onderwijs speelt hier een belangrijke rol in. We werken altijd samen met lokale project partners en zijn actief in 17 landen. 

Geen onderscheid
Het VN kinderrechtenverdrag vormt de basis voor ons werk. In de hulp aan kinderen maken we geen onderscheid naar ras, geloof, geslacht of politieke gezindheid. Want ieder kind heeft recht om op te groeien in een veilige omgeving zonder kinderuitbuiting

Naast klanten voor onze kerstmarkt, kunnen we nog enkele nieuwe vrijwilligers gebruiken voor onze winkel aan het Hooghout 54. De openingstijden van de winkel zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 16.30 uur.