Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Winnaars Chris van Faassenpenning 2017 bekend

Wij zijn zeer trots op onze supervrijwilliger Sonny Rering die uit 75 aanmeldingen is gekozen tot de vijf genomineerden voor de Chris van Faassenpenning 2017. Dat iemand anders de plak in de wacht sleepte mag de pret niet drukken: Sonny blijft een kanjer die zich enorm inzet voor de maatschappij!

BREDA - Natasja Donkers en vrijwilligersstichting De Honingraad hebben vrijdagavond de Chris van Faassen vrijwilligerspenning 2017 gewonnen.

De 42-jarige Natasja Donkers werd uit 75 aangedragen kandidaten verkozen tot winnaar van de vrijwilligerspenning 2017, categorie Individu. Donkers kreeg de penning en een cheque van 250 euro voor haar grote rol in de totstandkoming van ontmoetingscentrum de Sleutel in de Haagse Beemden en voor haar inzet voor de door haar opgerichte Jonge Ondernemende Moeders (JOM).

In de categorie Groepen gingen de vrijwilligers van Stichting De Honingraad er met de penning en een cheque van 250 euro vandoor. Zij lieten 55 voorgedragen vrijwilligersgroepen achter zich en wonnen de prijs voor hun inzet voor mensen met kanker en hun naasten.

De aanmoedigingsprijs ging dit jaar naar het bewonersinitiatief Buurtkracht 4834. Dit initiatief stimuleert de onderlinge hulp in de wijk door hulpvraag en hulpaanbod met elkaar te verbinden. De groep telt 106 vrijwilligers en een 150-tal hulpvragers met uiteenlopende hulpvragen. De aanpak is zo succesvol en aanstekelijk dat ook andere wijken willen starten met een soortgelijke aanpak.

Voor de feestelijke avond waren alle genomineerden voor De Chris van Faassenpenning uitgenodigd. Enkele honderden vrijwilligers kwamen vrijdagavond naar het Chassétheater om de avond bij te wonen.

Het was dit jaar de 25e en tevens laatste keer dat de Chris van Faassenpenning werd uitgereikt. Vanaf volgend jaar gaat de gemeente vrijwilligers op een andere manier in het zonnetje zetten, samen met andere Bredanaars, zoals sporters en kunstenaars, die iets bijzonders voor de stad betekenen.

Door: Wijnand Nijs van BredaVandaag