Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Deborah Jacobs neemt afscheid van Open Podium

Twee jaar geleden startte Deborah Jacobs met de hulp van Sonny Rering het Open Podium in wijkcentrum ’t Houwke. Dat werd mede door de inzet van vrijwilligers al gauw een succes. Het podium wordt nog steeds goed bezocht en gewaardeerd.
Die waardering geldt in het bijzonder voor de bezielende, aanstekelijke inzet van Deborah. De manier waarop zij sessies presenteert, deelnemers begeleidt en stimuleert wekt algehele bewondering. Dan hebben we het nog niet eens over haar eigen prachtige optredens. Deborah gaat stoppen met het podium vanwege een te drukke agenda:sinds kort presenteert ze samen met haar partner Kees van Meel culturele middagen in Het Gele Huis, zij treedt zelf veel op en zij gaat weer studeren.

Speelplezier en contacten
In die twee jaar betraden veel mensen van diverse pluimage het podium.
Jong en oud brachten verschillende muziekstijlen, men kon ook regelmatig genieten van dichtkunst, cabaret en smeuïge verhalen. Bij debutanten gierden soms de zenuwen door hun lijf (ondergetekende kan daar over meepraten), maar iedereen werd steeds warm aangemoedigd door een enthousiast publiek.
Ook werd maar weer eens bewezen dat het podium mensen met elkaar verbindt.  Deelnemers legden contacten en maakten afspraken voor samenwerking. Zanger/gitarist Bas Adriaansen kreeg weer zoveel plezier in musiceren, dat hij een zomeravondconcert in de tuin van ’t Houwke gaf. “Tijdens dat optreden zag ik opeens mijn ouwe makkers Peter en Cees  in het publiek zitten. Wij vormden tijdens onze jonge jaren de band TEST en brachten twee singletjes uit. Wij repeteren nu weer samen en traden al een paar keer op.  Het podium bracht mij veel goeds. Ik ontmoette er prachtmensen, sloot vriendschappen en dat heb ik grotendeels te danken aan de geweldige inzet van Deborah, Sonny en alle vrijwilligers van ’t Houwke.
Zij verdienen een dik applaus!”

Open Podium wordt Podium ‘t Houwke
Ook voor Deborah heeft het podium veel goeds gebracht. “Er zijn veel mooie dingen gebeurd en het heeft deelnemers (teveel om allemaal te noemen) weer aan het musiceren gekregen en dat vind ik geweldig. Ik heb ook menig lied van deelnemers in mijn repertoire opgenomen.
Er waren ook enkele hobbels te nemen. Zo morden enkele mensen over de kwaliteit van deelnemers of vonden de dichtvoordrachten maar niks. Ik ging daarom deelnemers selecteren en het Open Podium werd Podium ‘t Houwke. Toch legde ik het publiek ook uit dat smaken nu eenmaal verschillen, dat je het niet iedereen naar de zin kunt maken.”

Podium gaat door
We zullen Deborah missen, maar zangeres Tessa van der Rijk en zanger/gitarist Johan Akkermans nemen het stokje van haar over.
Tessa: “Toen ik voor het eerst deelnam aan het Open Podium in ‘t Houwke, was het de eerste keer sinds jaren dat ik weer eens zong. Dat was lang niet zo gemakkelijk meer als ik dacht, maar de fijne, ongedwongen sfeer van het gebeuren stimuleerde mij om door te zetten. Daarbij inspireerde Deborah mij enorm. Via dit podium kwam ik ook weer in contact met vroegere bandleden en “nieuwe” muzikanten. Ik heb het zingen weer opgepakt en treed nu regelmatig op. Ik geniet er volop van en het verrijkt mijn leven!” Het podium veroverde definitief een plaatsje in Tessa’s hart en ze twijfelde geen moment om het Podium van Deborah over te nemen, samen met Johan.


Deborah, bedankt!
We zullen Deborah dus gaan missen, maar zij is ervan overtuigd dat Tessa en Johan het met hun passie voor het podium en muziek prima gaan doen.
We blijven altijd met plezier aan je terug denken Deborah, bedankt!!

Meer weten over Podium ’t Houwke, of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met Tessa van der Rijk: tessarien@kpnmail.nl