Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Dierenlot kledingcontainer

Dierenlot kledingcontainer

Dierenlot kledingcontainer

Sinds kort staat er op het adres Kemelstede 249 een oranje DIERENLOT kledingcontainer. Mensen kunnen hier hun  overtollige kleding en schoenen  in deponeren. De opbrengst ervan wordt door DIERENLOT voor 100% gedoneerd aan Stichting Animal Fellows, een dierenhulporganisatie.

Stichting Animal Fellows
Stichting Animal Fellows zet zich in voor zwerfdieren en mishandelde dieren en  is met haar loods gevestigd aan de Rudonk 10 te Breda.
Hier worden alle food en non-food producten verzameld en gedistribueerd onder de, inmiddels  64, dierenhulporganisaties die  aangesloten zijn bij Stichting Animal Fellows. De dichtstbijzijnde fellow, zo worden deze aangesloten organisaties genoemd, is het dierenopvangcentrum in Breda terwijl de verste zich op de Kaap Verdische eilanden bevindt. De food en non foodproducten vinden hun weg door heel Europa waardoor het leven van heel veel dieren, met name honden en katten, wat comfortabeler wordt.

Voorlichting
Stichting Animal Fellows is absoluut  tegen de import van dieren vanuit het buitenland. Volgens de voorzitter lost dit het zwerfdierenprobleem  echt niet op. “Natuurlijk begrijpen wij als geen ander dat zo’n aandoenlijk koppie van poes of hond verleidelijk is om tot aanschaf over te gaan maar wat er in werkelijkheid gebeurt is dat de handel op deze wijze gevoed wordt en dus in stand blijft.  De enige goede oplossing is op locatie laten adopteren en consequent steriliseren / castreren,”  zo zegt hij. Dat is dan ook meteen de belangrijkste doelstelling van deze stichting: het organiseren van voorlichtings-, sterilisatie- en castratieprojecten. Maar daar is natuurlijk geld voor nodig . Om alles te kunnen bekostigen zamelt de stichting dan ook onder andere kleding in. De stichting  is 100 % afhankelijk van donaties en van de inkomsten van de gedoneerde kleding en goederen.  

Vrijwilligers gezocht
Daarnaast is ook bij deze stichting de hulp van vrijwilligers onontbeerlijk.
Animal Fellows is op zoek naar mensen die de dieren een warm hart toedragen en daarvoor hun hulp willen  aanbieden. Voor de geïnteresseerden: kijk eens op www.animalfellows.com naar de beschikbare vacatures en om meer te lezen wat deze stichting doet en nodig heeft.
Ook op YouTube zijn ze te vinden met twee promotiefilmpjes. Voor direct meer info kunt u rechtstreeks bellen met de voorzitter: 06-55 34 68 91.

Kliko-adres in Brabantpark gezocht
Om het afgeven van kleding voor mensen in Brabantpark makkelijker te maken wordt een adres in Brabantpark gezocht waar een oranje kliko mag staan. Draagt u deze stichting een warm hart toe en heeft u een plekje voor de kleding-kliko? Neem dan contact op met de voorzitter via bovenstaand nummer.

100% van de netto opbrengst is voor Stichting Animal Fellows. Zo kunnen weer veel dieren in nood geholpen worden!