Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Glenn Miller herleeft tijdens Houwke Muziekzondag

 

 

Zondag 19 november stond bij de Houwke Muziekzondag geheel in het teken van heerlijke bigband muziek. Niemand minder dan de Duchess of Swing bracht een tribute aan de muziek van Glenn Miller. Carrie Kok opende de middag met haar fluwelen stem (ondanks het feit dat ze verkouden was). Zeer terecht zei René Stegman (orkestleider) ‘wij hebben onze eigen Billie Holiday’ en daar was geen woord van gelogen. Voor de pauze bracht de All Ladies Bigband een mix van swingmuziek uit de periode van onder andere Count Basie afgewisseld met prachtige songs van Billie Holiday. Bij vrijwel elk liedje stond een van de dames (of meerdere) op om een toepasselijke solo te spelen.

Na de pauze dus een heuse Tribute to Glenn Miller met als openingstune Moonlight Serenade gevolgd door In the mood. Duchess of Swing speelde met verve de ene hit na de ander. Steeds onder de bezielende leiding van René Stegman dus die het geheel in uitstekende banen wist te leiden. Klassiekers als Chattanooga Choo Choo, Pennsylvania 65000 en Don’t sit under the Apple tree werden door het dankbare publiek in een goed bevolkt Houwke uitstekend ontvangen. Met recht kan worden gezegd dat de sound van Glenn Miller uitstekend is vertolkt deze middag waardoor het een sfeer van herkenning werd. Iedereen was letterlijk in the mood.

De volgende en tevens alweer laatste Houwke Muziekzondag  van 2017 is op zondag 17 december. Dan is iedereen welkom op de kerstmatinee waarbij vele bekende liedjes zullen worden gezongen om het publiek alvast in de stemming te brengen voor de komende feestdagen. Tijd: 14.00-16.30 uur. Toegang gratis.