Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Een heer in het verkeer

Afgelopen weken stond bij Kober kindercentra, locatie Harlekijn, het thema “Verkeer” centraal. Spelenderwijs werden de kids daar voorbereid op zaken die in het verkeer voorkomen. Van brandweer tot bromfiets en van racefiets tot rotonde. Het kwam allemaal aan bod.

Om te zien wat al deze informatie met het kinderbrein doet, bezochten we Sandra en haar twee jongens Mika en Siem. Vanuit de Meent wandelden we naar het kinderdagverblijf aan de Mgr. de Vetstraat. Een tochtje van ongeveer een kilometer.

Mika wilde per se op de fiets. Met helm en zijwieltjes en een grote vlag op de fiets kon er weinig fout gaan. Toch is het goed opletten, want er gebeurt van alles onderweg. We zijn de straat nog niet uit of er komt een grote vuilnisauto de hoek om. “Die gaat naar mijn schooltje”, roept Mika. Even verderop ziet Mika waarvoor de wagen dient. “Kijk, hij tilt een boom op”, wijzend naar de takken die aan de wegkant liggen en worden ingeladen.

“Meneer Leon heeft niet gekeken.”

Dan steek ik snel over om foto’s te maken. “Meneer Leon heeft niet gekeken.” De kleine blaag heeft gelijk, je moet ook eerst links en rechts kijken. “Altijd alle kanten op kijken”, roept de wijsneus. Hij weet al feilloos het verschil tussen links en rechts te onderscheiden en zo komen we onder Mika’s supervisie veilig bij de Heusdenhoutseweg aan.

Een brommer rijdt voorbij: “Die heeft geen pizza meer.” Sandra bekent dat ze onlangs een pizza hebben besteld...en dat heeft Mika onthouden. Dan is het nog een flink stuk naar de rotonde op de kruising met het Hooghout. “Wie het eerst bij de rotonde is”, roept mama. “Dat is een rondje”, vult Mika aan en hij racet er vandoor. Eenmaal bij dat rondje aangekomen weet hij meteen waar hij moet oversteken. “Bij de zebra.” En wederom heeft hij gelijk. De laatste meters naar Kober: “Daar is mijn schooltje.” De fiets wordt netjes geparkeerd. “Nu moet er een slot op.” Helaas is mama dat vergeten, maar volgens haar wordt die fiets nu niet meegenomen. En daar vertrouwen we haar dan maar op. Nog even lekker ravotten en dan nemen we afscheid. Het was een mooie tocht waaruit blijkt dat Mika erg veel opgestoken heeft van het behandelde thema verkeer. Bedankt mannen voor deze mooie reis.

Informatie:
Kober kindercentra, locatie Harlekijn
Mgr. de Vetstraat 2a
4817 JP Breda
T 076 520 0499
www.kober.nl