Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Gezocht vrolijke zangers/ zangeressen

Het DHK Michaël is het koor van de Michaëlkerk in onze wijk Breda-Oost. Het koor zingt ongeveer eens per maand op zondagochtend, 11.30 uur in de Michaëlkerk en repeteert iedere maandagavond in deze kerk.

Waarom zou u meedoen?
Wel: het is een gezellige groep wat oudere mensen. Natuurlijk met te weinig zingende mannen, dus versterking kunnen we goed gebruiken. Zingen in de kerk… is dat niet uit de tijd of zo? Gelukkig niet! Zingen is sowieso nooit uit de tijd!

Wij houden van de klassieke kerkmuziek, en studeren nu bijvoorbeeld op het Jesus bleibet meine Freude van J.S. Bach (Jesu joy of men’s desire). Met kerst zingen we de nodige Engelse carols, driestemmig. Verder zingen we bijna altijd misgezangen (Kyrie, Gloria, Sanctus, Agnus) van diverse componisten, waaronder ook Piet Loose uit Teteringen.

Te moeilijk? Nou, dat valt mee. Zonder het te proberen kun je dat natuurlijk niet zeggen! Is een (zang)vereniging te duur voor u in deze moeilijke tijden? Een kerkkoor betaalt alleen een heel klein beetje contributie voor het jaarlijkse etentje en dergelijjke. De organist en dirigent worden door het kerkbestuur betaald, dus ook toegankelijk voor mensen met een kleine beurs.

Wat moet u dan wél meebrengen?
Zin in muziek, enig doorzettingsvermogen om in het begin te wennen, loyaal meedoen met de diensten in de kerk als het koor zingt. Heeft u geen zangervaring en bent u niet ouder dan 65 jaar? Een korte stemtest zal uitwijzen of u kansrijk kunt beginnen.

Interesse?
Repetities, maandagavond 20.00 uur-22.00 uur. Informeer bij de dirigent, Monique Tonino, m.tonino@hccnet.nl of tel. 078-6148928