Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Het Nationale Voorleesontbijt

Voorafgaand aan de themaweek “Hoe eet mijn buurman?” namen vier Link700-deelnemers deel aan het Nationale Voorleesontbijt. Een prachtige kans om kinderen al jong kennis te laten maken met lezen en gezond ontbijten. Hieronder volgen de sfeerverslagen.

Ontbijten en voorlezen tussen de slangen en schildpadden

Op woensdagochtend 22 januari, druppelden de kindjes van kinderdagverblijf Bloem binnen in hun pyjamaatje. Sommigen met hun knuffeltje, anderen met hun badjas aan. Klaar om naar Reptielenhuis De Aarde te vertrekken.  Want daar wachtte ons... het Nationale Voorleesontbijt.

Eenmaal binnen konden alle kinderen,  en enkele meegekomen ouders, gaan zitten op heerlijke kussens. Klaar om naar het verhaal van prentenboek Krrrr….okodil te luisteren. Spannend hoor,  zo’n plaaggeest van een krokodil. En daarna nog een boekje van een krokodil die een kindje wil opeten! Pfff… gelukkig loopt het goed af.

Tijd voor het ontbijt; een lekkere krentenbol en wat drinken. Daarna was het nog niet voorbij.  Want we gingen ook nog de reptielen bekijken. Wie durfde mocht  een Baardagaam aaien en daarna ook nog een Afrikaanse reuzenschildpad. Voelt dat nu hard of zacht, warm of koud? Eigenaar Oscar legde wat uit over de dieren en daarna hebben de kinderen nog fijn rondgekeken, want er is zoveel moois te zien. Het was een geweldige ochtend!

Namens kinderdagverblijf Bloem willen we Reptielenhuis De Aarde hartelijk bedanken voor hun gastvrijheid.