Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Lekker en gezond eten

In Heusdenhout/Brabantpark gaan ze er voor!
Voeding is een pijler van je gezondheid: het maken van een verantwoorde keuze voor wát je eet en de dagelijkse maaltijd zien als een centraal punt van de dag waarop je samen met anderen iets lekkers eet, bijkomt van je dag of erover aan de praat raakt. Dat kan thuis maar ook in één van de eetpunten in de wijk.

Verantwoord kiezen
Voeding is voor jong en oud, thuis op het werk én op school, een actueel onderwerp. Met de huidige overvloed aan voedingsproducten valt bewust kiezen niet altijd mee.

Gevarieerd eten
Alleenstaanden worden soms wat ‘makkelijker’ met eten: “Ik kan wel een keertje soep nemen in plaats van een hele maaltijd” of “Ik heb op mijn leeftijd niet zoveel meer nodig” en “Als er geen bezoek komt sla ik mijn kopje koffie ook maar over!” En als zo iemand steeds minder eet – en drinkt! – vermindert de eetlust en komt hij/zij bij de huisarts terecht met klachten als chronische vermoeidheid en hoofdpijn. Klachten zonder medische oorzaak, maar gebaseerd op het voedingspatroon.

Advies van een diëtiste kan een goede ondersteuning zijn. Ook in 2014 wordt drie uur dieetadvies vergoed via de basiszorgverzekering.

Eten in de wijk
Als je het zelf koken eens over wilt slaan of met anderen samen aan tafel wil zitten, zijn er drie wijkrestaurants waar dagelijks voor een schappelijke prijs een lekkere en gezonde maaltijd geserveerd wordt.

Grand Café de Koffiemolen, Pels Rijckenpark 1, tel. (076) 565 42 50
Op het terrein van Molenstaete staat Grand Café de Koffiemolen, om koffie te drinken, een lunch of een warme maaltijd te gebruiken. De gerechten worden huisgemaakt met verse ingrediënten door onze kok, tegen een zacht prijsje.

Iedere maand is er een themadiner voor €15,- en ook iedere maand vindt het Molenaarsdiner plaats voor €12,-.

De openingstijden van de Koffiemolen zijn van maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur, op zondag van 11.00 tot 21.00 uur.

Centrum ’t Houwke, Grote Houw 227, tel. (076) -587 29 24
Van maandag tot en met vrijdag tussen 12.00 en 13.00 uur een warme maaltijd in het wijkrestaurant/Grand Café. Elke derde maandag van de maand is er ’s avonds (18.00 uur) een themamaaltijd, beetje feestelijk en rond een bepaald gerecht of streek (€ 12,50 / met BredaPas € 10,- ).

Verpleeg-/Verzorgingshuis De Leystroom, Brabantlaan 5,Tel. (076) 523 39 00

In De Leystroom wordt op alle dagen (behalve zaterdag) een warme maaltijd geserveerd tussen 12.30-13.30 uur. Kosten € 7,95 voor een driegangenmenu met na afloop gratis een kopje koffie of thee. Aanmelden kan elke dag tot uiterlijk 10 uur bij de receptie.

Op iedere derde vrijdag van de maand een themamaaltijd. Aanvang 17.30 uur (zaal open om 17.00 uur). Kosten € 11,50. BredaPashouders genieten korting.

Door: Marjan van der Laken