Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

WALKING FOOTBALL bij PCP

WALKING FOOTBALL bij PCP

Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football, een nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers die nog lekker actief bezig willen zijn. Bij PCP, gelegen in de groene buffer tussen Brabantpark en Heusdenhout gaat het gebeuren!

 

Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. 

Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Bovendien kun je bewijzen dat je je voetbalstreken nog niet bent verleerd. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om betrokken te raken bij een vereniging.

 

“We willen als club meer zijn dan een sportvereniging alleen en al sparrend kwamen we op Walking Football,” aldus Johan Bindels en Ronald Ruedisueli. 

“Het concept is simpel: voetbal maar dan zonder te rennen. Hierdoor is het uitermate geschikt voor de steeds ouder wordende wijkbewoner. 

Na een heerlijk spel tikken met de bal is er nog volop de ruimte om een drankje te nemen of om een potje biljart te spelen in onze kantine.” 

 

Teamplay@ NAC

In samenwerking met Breda Actief, stichting WIJ, provincie Noord-Brabant en Pluk! Fysiotherapie organiseert Teamplay@NAC het project NAC OldStars.

Het project bestaat echter niet alleen uit Walking Football-trainingen, er staan ook verschillende sociale activiteiten op het programma. Deze activiteiten variëren van gezamenlijke lunches, biljart- en/of kaartmiddagen tot (inter)nationale oefenwedstrijden tegen andere OldStars-selecties. Naast het bevorderen en stimuleren van een gezonde leefstijl staat gezellig samenzijn centraal. Teamplay@NAC en haar samenwerkingspartners trachten het project binnen drie seizoenen te borgen bij meerdere amateurverenigingen in de gemeente Breda én aangesloten randgemeentes uit de regio West-Brabant. En nu dus al bij PCP!

 

Hoe werkt Walking Football?

Bij deze nieuwe voetbalvorm spelen zeventallen op een kwart speelveld met en tegen andere voetballers. Er mag, geheel zoals de naam doet vermoeden, niet gerend worden, de bal mag niet boven heuphoogte komen en het maken van slidings is niet toegestaan. Deze regels zijn er om blessures te voorkomen. Niet alleen het voetballen staat centraal, maar juist het samenzijn en het onderhouden van sociale contacten, bijvoorbeeld na afloop van het sporten. 

 

Opzet programma Walking Football / PCP

  • Kick-off bijeenkomst (informatieverstrekking en eerste training)
  • Begin- en eindmeting door Pluk! Fysiotherapie/Avans 
  • Twintig weken Walking Football
  • Vijf Sociale activiteiten (o.a. lunch, wedstrijdbezoek NAC)
  • Onderlinge wedstrijden (eerste woensdag van de maand)
  • Eindtoernooi 

 

Voor meer informatie: info@pcpbreda.nl of 076-5202064.