Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Nieuwbouw Nieuwe Inslag: omwonenden geïnformeerd

Een handvol nieuwsgierigen is maandagavond 10 april tijdens een inloopavond in gesprek gegaan met WonenBreburg, aannemer Huybregts Relou en Gemeente Breda. Zowel omwonenden als geïnteresseerden in de toekomstige huurwoningen aan de Nieuwe Inslag bekeken de bouwtekeningen en plattegronden.
Het buurthuis van de Leystroom vormt het decor voor de inloopavond over de nieuwbouw aan de Nieuwe Inslag. Deze locatie is niet voor niks gekozen: via de grote raampartij is er goed zicht op het braakliggende terrein, waar medio mei de eerste bouwactiviteiten van start gaan. Op de contouren van de twee gesloopte flats bouwt Huybregts Relou in opdracht van WonenBreburg 62 nieuwe sociale huurappartementen, verspreid over twee gebouwen.

Levensloopbestendige woningen
Een ouder koppel uit Brabantpark bestudeert de ontwerpen aandachtig. Een vriendin van het stel woont in de Leystroom en zodoende waren ze op de hoogte van deze informatieavond. “Ik woon nu in de buurt van het voormalige Sint Ignatiusziekenhuis”, vertelt Joyce. “En daar wil ik voorlopig liever nog niet weg. Maar het leek me goed om te weten wat er zoal in de markt is voor als we het ooit nodig hebben. En dit ziet er wel prachtig uit.”

Ze wijst op de acht levensloopbestendige woningen die op de begane grond van de twee woongebouwen worden gerealiseerd. Huurders van 55 jaar en ouder krijgen voorrang op deze tweekamerappartementen. De overige 54 appartementen worden ook via Klik voor Wonen beschikbaar gesteld aan andere woningzoekenden.

Meer parkeerplaatsen
De tekeningen van het openbare gebied trekken vooral de aandacht van een aantal buurtbewoners. Zij zijn te spreken over het plan maar maken zich enigszins zorgen over de toekomstige parkeersituatie, met het oog op de nieuwbouw van het Amphia Ziekenhuis. Een verkeerskundige heeft in opdracht van de gemeente echter berekend hoeveel parkeergelegenheid er nodig is voor de nieuwbouw. Bij de appartementen komen twee parkeerterreinen, met hetzelfde aantal plaatsen als voorheen. Voor de extra woningen in de nieuwe situatie geldt de vastgestelde norm: 1,5 parkeerplaats erbij per woning.
In het derde kwartaal van 2018 staat de oplevering van de appartementen gepland.

Het nieuwbouwproject bestaat uit:
2 gebouwen met elk 31 sociale huurwoningen
8 tweekamerappartementen
54 driekamerappartementen