Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Voorschool ‘t Boemeltje op bezoek bij het consultatiebureau

Voorschool ’t Boemeltje van Kober Kinderopvang werkt met diverse thema’s. De kinderen doen tijdens de activiteiten rondom die thema’s verschillende ervaringen op. Zo leren we de kinderen om op een goede manier met elkaar om te gaan en ze leren steeds meer nieuwe woorden en de betekenis ervan.
 
Laatst was het thema: “Ziek en gezond.” De kinderen doen na hoe het is om in de apotheek te werken, spelen doktertje en er zijn tandartsassistenten op bezoek geweest. In de groep hebben we samen tanden gepoetst en het erover gehad waarom het zo belangrijk is om dat goed te doen. De pedagogisch medewerkers van ‘t Boemeltje deden om de beurt voor hoe het is om op controle bij de tandarts te gaan.
 
Tijdens de afsluitende themabijeenkomst gingen de ouders met de groep mee naar het consultatiebureau Hooghout. De kinderen wogen hun eigen poppenkinderen en knuffels op de weegschaal. Ze mochten ook de knuffels meten. Door het ontspannen groepsgevoel voelden de kinderen zich veilig genoeg om ook zichzelf te laten meten en wegen.
 
De jeugdverpleegkundige was er zelfs om te helpen de knuffels beter te maken. De kinderen hielpen met pleisters plakken; iedere knuffel werd gelukkig weer beter! Na het gezellige en leerzame bezoek kregen de kinderen nog een mooie kleurplaat mee.
 
We bedanken alle ouders voor de hulp bij dit leuke uitstapje en in het bijzonder Marian Oerlemans van consultatiebureau Hooghout.