Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Buurthuis komt tot leven

Buurthuis komt tot leven


De Leystroom verwelkomt nieuwe initiatieven
Zoals we al eerder in Brabantpark Nieuws aankondigden beschikt de nieuwbouw van Verpleeg- en Verzorgingshuis de Leystroom over een prachtig buurthuis. Ruim een half jaar na opening bruist het er al van de activiteit. Naast het feit dat je er heerlijk kunt eten voor een heel aantrekkelijke prijs weten steeds meer initiatieven hun weg naar de Leystroom te vinden. Dat gaat echter niet vanzelf!

In deze editie stellen we daarom ook graag Frans van der Brugge voor. Als fysiotherapeut is hij met zijn bedrijf verbonden aan de Leystroom. Toch is dat niet de voornaamste reden dat de directie hem voor iets minder dan een dag per week heeft aangesteld om het buurthuis verder vorm te geven.
Frans is namelijk geboren en getogen in Heusdenhout en kent de wijken Brabantpark en Heusdenhout op zijn duimpje. Hij ging er naar school (Basisschool Heusdenhout, tegenwoordig OBS de Tweesprong) en voetbalde als kleine jongen bij PCP, de huidige buren van de Leystroom. In de winter was het dolle pret wanneer de vijver bij de Michaëlkerk bevroren was en hij er met andere kinderen die veelal nu ook nog in de wijk wonen kon schaatsen. En hoewel hij zijn vleugels uitsloeg blijft hij zich inzetten voor de wijk die hem dierbaar is.

En omdat een buurthuis voor de Leystroom pas een buurthuis wordt als het meer is dan een locatie waar je een zaaltje kunt huren zochten ze iemand die daar gestalte aan kon geven. Het lijntje was zo gelegd en vandaar dat Frans samen met de Leystroom er structureel aan werkt om mooie initiatieven die bijdragen aan de leefbaarheid van de wijken een plekje te geven.

Naast dagelijkse invullingen met een écht restaurant, gerund door The Foodbox Catering en onder andere een Tai-Chi Groep en een sjoelclub wordt er ook op een andere manier volop gebruik gemaakt van de ruimte. Zo werd het concept Happy Ouwer bedacht. Geen variant van drankfeesten in de binnenstad voor uit de band springende studenten, maar een mooie invulling voor de vrijdagmiddagborrel met live muziek voor iedereen die voor een zacht prijsje (drankjes kosten tussen 15.00 en 17.00 uur een euro) de week gezellig wil afsluiten. Hou de website van de Leystroom in de gaten voor data!

Dit is slechts één van de manieren waarop de Leystroom een kloppend hart midden in de wijken Brabantpark en Heusdenhout wil zijn. Niet alleen voor ouderen, maar voor iedereen die een fijne plek dichtbij huis zoekt om een activiteit op te zetten. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of heeft u een leuk initiatief dat bijdraagt aan een fijner Brabantpark en Heusdenhout dan kan Frans u daar alles over vertellen en de lijntjes leggen die nodig zijn om dat alles mogelijk te maken.


Kadertje contactinformatie
Frans van der Brugge
Frans.vanderBrugge@leystroom.nl
06 33 006 188