Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Skatepark Brabantpark

De wijk heeft een nieuwe aanwinst:  een cool professioneel skatepark aan de Claudius Prinsenlaan. Het nieuwe parcours is een alternatief  voor de in 2011 gesloopte skatebaan bij het Chasséplein en is 12 juni officieel geopend en druk bezocht door jong en oud uit alle delen van de stad.
 
Het nieuwe skatepark ligt op het grasveld voor gemeentelijk Sportcentrum de Scharen en is ontworpen en gebouwd door skaters zelf.  De baan aan het Chasséveld voldeed niet meer aan de eisen van de skater van nu.  De eerste geluiden onder het skatepubliek  zijn lovend: “Eindelijk een skatepark waar Breda al lang op zat te wachten: Hoge kwaliteit en een relaxte, gezellige sfeer, waar iedereen welkom is om zijn kunsten uit te proberen” aldus  Arek, een fanatieke bezoeker. Zijn passie is skateboarden. Ieder vrij moment is hij  te vinden in het nieuwe skatepark. Hij komt helemaal uit Tuinzigt  naar de nieuwe spot in Brabantpark om zich uit te leven op zijn skateboard. Skaten is voor hem een lifestyle. Je herkent soortgenoten aan hun kleding. Hij heeft zelfs de ambitie om zelf een label te ontwikkelen met skateproducten en een kledinglijn geïnspireerd op industrieel design. Het skatepark biedt ook een plek voor het maken van nieuwe vrienden met dezelfde bevlogenheid voor deze sport. 
 
Een andere frequente bezoeker is Brian, die dagelijks in het nieuwe park te vinden is. Voor hem is het een uitlaatklep om op zijn BMX de baan te verkennen. “BMX-en is echt mijn ding! Ik heb altijd al graag op een fiets gezeten! Dus ik laat het skaten graag aan anderen over.” Hij is een echte pionier die nieuwe dingen wil uitproberen, en YouTube trucs probeert te evenaren.
”Ik mis nog wel een ramp voor nog meer uitdaging!” lacht hij. Ook hij komt uit de andere kant van de stad, maar heeft de extra 25 minuten vanuit  Westerpark zeker over om naar Brabantpark te komen. “Het is zo’n vet park, het rolt lekker en je ontmoet veel verschillende mensen.” Hij hoopt dat de sfeer goed blijft en dat de baan in ere gehouden wordt, in tegenstelling tot de oude baan op het Chasséveld en dat hij nog lang kan genieten van dit vette park in onze wijk.