Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Klein geluk heel dichtbij

Sociaal-maatschappelijke initiatieven ondersteunen is één van de doelstellingen van Link700. Dat dat niet altijd heel moeilijk hoeft te zijn bewijst de middag die we op donderdag 31 oktober samen met De Leystroom en Kinderdagverblijf Belle Fleur op poten hebben gezet. Beide organisaties hadden elkaar al ontmoet op het Link700-symposium Zorg voor de Wijk. Het enige wat nodig was, was het verbindende telefoontje vanuit Link700 om de daad bij het woord te voegen. Zo gezegd, zo gedaan en door de flexibele opstelling van beide organisaties was het binnen een half uur geregeld.
 
Op de genoemde donderdag vertrokken we met zes schattige peuters vanaf Belle Fleur (gelegen aan de Teteringsedijk) richting De Leystroom. Een hele tocht voor deze vijf heren en dame en zeker ook spannend, wetende dat ze naar een huis zouden gaan met héél veel opa’s en oma’s. De leidsters van Belle Fleur hadden echter alles in kannen en kruiken. Tekeningen waren klaar, er was voldoende geplast van tevoren, iedereen was warm ingepakt met een extra Belle Fleur-shirtje. En zo togen we met de bolderkar via het Brabantplein richting de Brabantlaan. Natuurlijk werd er onderweg nog druk geoefend met liedjes zingen en kregen de leidsters honderd ‘waaroms’ te horen als er weer iets ogenschijnlijk opmerkelijks  te zien was. 
Bij de NHTV ontstonden de eerste plasverzoekjes, maar gelukkig werd het een tocht zonder ongelukjes en waren we net op tijd bij de Leystroom voor het volgende pauzemomentje.
 
Eenmaal in de Leystroom aangekomen keken de zes blagen eerst nog even de kat uit de boom. Met name de oma’s waren bijzonder geïnteresseerd in het kleine grut. En toen bleek dat die oma’s, die daar heel beschermd wonen, heel erg lief zijn, was het ijs snel gebroken. De activiteitenbegeleidster van de Leystroom Sandra, had limonade en spekjes meegebracht. 
 
Nadat de tekeningen overhandigd werden aan één van de oma’s hebben we lekker gezongen met z’n allen. 
“In de maneschijn” en ”Visje, visje in het water” hebben gelukkig de tand des tijds doorstaan. Deze klassiekers verbinden kinderen van drie met dementerende ouderen van 83. Uit volle borst en met alle bijbehorende gebaren werden ze door alle aanwezigen meegezongen en meegedaan. Het was een prachtig gezicht om de bewoners van de Leystroom zo te zien genieten van de peutertjes. En de peutertjes, die vermaakten zich prima tussen al die lieve oma’s. Ballonnen overgooien, praten bij oma’s…en dan een spekje krijgen natuurlijk. 
De onbevangenheid van de peuters had een groot effect. Glimlachen verschenen op de gezichten van alle aanwezigen. De peuters en ouderen zelf in de eerste plaats, maar ook het verplegend personeel en bezoekers genoten van dit kleine geluk. 
 
Klein geluk wat we letterlijk en figuurlijk graag vaker dichterbij zouden willen brengen. Eén van de bewoners omschreef het 
zelf als ”Hier worden we zelf weer jong van”. We zijn er trots op dat we dit simpele geluk samen met bedrijven en organisaties in de wijk mogelijk kunnen maken. En hopen dat goed voorbeeld doet volgen.
 
Kinderdagverblijf 
Belle Fleur
Teteringsedijk 297a
4817 ME Breda
T: 076 - 542 56 50
 
Stichting Verpleeg en Verzorgingshuis 
De Leystroom                        
Brabantlaan 5
4817 JW  Breda
T: 076 - 523 39 00