Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Inspiratie: Donny van der Weegen

Hoe kreeg jij ooit een idee
Vroeg jij je dat nooit eens af
Het was de stem van een van ons
Die jou het inzicht gaf
De stem van iemand als wij
Onzichtbaar aan je zij


Het zijn enkele regels uit de songtekst van "Inspiratie", een lied van Mathilde Santing. Veel mensen uit de wijk laten zich van binnenuit inspireren, maar ook prikkels uit de omgeving zetten mensen aan tot handelen. Een prachtig voorbeeld is Donny van der Weegen, chefkok en eigenaar van Restaurant de Egelantier. Tijdens de culinaire markt op 15 februari in de Poelewei, vroeg ik hem waarom hij kok was geworden. Een mooier antwoord had ik niet kunnen bedenken.

"Als klein jongetje kwam ik graag bij mijn grootmoeder. Het zondagsmaal was daar echt een ding. Ze besteedde daar enorm veel aandacht aan. Ik vond het machtig om te zien hoe ze van simpele, eerlijke producten de lekkerste maaltijd wist te maken. Geen poespas, eenvoudig Hollands...maar lekker dat dat was! De producten kwamen overal en nergens vandaan. Er werd ook geruild, die oom had dat en een neef van haar had weer iets anders. Zo had iedereen vanalles... en geld, dat kwam daar helemaal niet bij aan te pas. Iedereen mocht bij oma aanschuiven, het maakte haar niet uit. Soms zaten we met acht man aan een vierpersoonstafeltje, overal had ze een oplossing voor. Ik heb nergens meer gastvrijheid gevoeld dan bij haar. En de waardering die ze kreeg, geweldig! Alsof ze een voorstelling gaf met staande ovatie, het werkte zo goed omdat het recht uit haar hart kwam. Het inspireert me nog iedere dag. De keuze voor mijn producten, het feit dat we alles zelf maken, maar ook in de manier waarop we onze gasten in de watten leggen. Ergens komt dat allemaal door mijn oma en daar ben ik best trots op!"

Als redactie zijn we heel benieuwd naar inspiratie in de wijk. Heeft u een mooi verhaal of kent u iemand die een prachtig verhaal over inspiratie kan vertelen? Laat het ons dan weten via info@link700.nl